Tarptautinė mokyklų bibliotekininkų asociacija kartu su įsibėgėjusiu rudeniu vėl pakvietė pažymėti spalį – tarptautinį mokyklų bibliotekų mėnesį.

Šakių rajono Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos bibliotekoje  spalio mėnesį vyko daugybė „Spalio- mokyklų bibliotekų mėnesio“ renginių.

1Nors pirmokai mokykloje mokosi tik pora mėnesių, tačiau aktyvūs ir pirmieji įsijungė į mokyklos bibliotekos spalio renginius. Jie panoro užsirašyti į mokyklos bibliotekos skaitytojų gretas. Grožėjomis  jų pieštomis spalvingai pasipuošusiomis linksmomis raidelėmis, kurias jie jau spėjo išmokti... Su pirmokais raides raitė jų mokytoja Virginija Mačiulskienė.

Antrokai jau gudručiai,  perskaitę  daug knygelių. Pasirinkti kokį herojų  nupiešti,  jiems nebuvo sunku.  Pasakų ir įvairių istorijų veikėjai pasipylė  iškart po pirmokų raidelių.  Apsispręsti, ką  ir kaip piešti, jiems patarė jų mokytoja Virginija Kasparaitienė. Gražūs piešiniai, atpažįstami  ir  spalvingi herojai.

3Trečios klasės mokiniai augino skaitymo medelį- ant jų šakų klijavo įvairiaspalvius rudeniškus  lapus su perskaitytų knygelių pavadinimais. Šaunuoliai  trečiokai- daug lapų pabėrė jų  medelis. Nepamiršti puoselėti savo skaitymo medelio mokinius ragino jų mokytoja Violeta Mikelaitytė.  Trečiokai perskaitytų knygų lapeliais savo medelį dar vis papildo...

„Geriausia apsauga nuo spalio darganos- knyga“,- sako ketvirtokai.  Aptarinėdami perskaitytas knygas, išsakė nuomonę apie  knygų herojų nutikimus, jų charakterius, aptarė, kas skatina svajoti, kaip galima pasikeisti. Ryškiai spalvotuose klevo lapuose surašė gražiausių skaitytų knygų pavadinimus. Skėčiu nuo spalio darganos, kaip keistis ir svajoti,  rūpinosi ketvirtokų mokytoja Edita Balčiūnienė.

11Ar įdomu skaityti eilėraščius? Gal patinka dainuoti? Dainelės pagal poeto Sigito Gedos eilėraščius „Riešutų žydėjimas", „Pingvinų dainelė", „Senos mašinėlės", „Vakaro prašymas" ir kitos. Penktos klasės mokiniai eilėraščius skaitė ir smagiai dainavo. Mokiniams padėjo apsispręsti  skaityti ar/ ir dainuoti muzikos mokytoja Nijolė Urbanavičienė. Dainininkai nusprendė, kad smagiausia dainuoti  eilėraščius apie mašinėles ir riešutus...

Šeštokai taip pat svarstė, kaip geriau, o gal įdomiau - skaityti ar dainuoti eilėraštį. Tik jiems mokytoja Nijolė parinko poetės Erikos Drungytės tekstus: „Mano kraštas“, „Dukrai“, kuriems muziką parašė Gytis Paškevičius. Labiausiai mokiniams patiko dainuoti apie savo kraštą.

17Kokios vertybės svarbios dabarties jaunam žmogui- diskusiją rutuliojo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rimutė Jievaitienė su septintokais, pagal K. Binkio „Atžalyną“, M. K. Oginskio „Priesakus sūnui“ ir A. Sent Egziuperi „Mažąjį princą“. Ypač gražiai diskutavo apie svarbius gyvenimo klausimus ir vertybes 7 B klasės mokiniai.

Tęsiamas projektas su įvairių klasių mokiniais „Mano knygų lentyna“. Kiti atliko tyrimą „Mano vaikystės knygos“. Domėtis ir tirti skatino lietuvių kalbos mokytoja Rimutė Jievaitienė.  

122169392 396599074709376 4064914403169339359 nKelių klasių specialių poreikių mokiniai su mokytoja Rūta Rinkevičiene tapo kūrėjais. Jie patys parašė, iliustravo ir susegė knygą „Pasaką kuriu“. Šaunią knygą sukūrė apie gelgaudiškiečio katino Tigriaus nuotykius! Darbas tęstinis.

Viską vainikavo visos mokyklos mokinių knygų skirtukų – meno kūrinių gamyba. Meno subtilybių ir paslapčių gaminant juos mokė dailės mokytoja Eglė Dragūnaitytė

Mokyklos bibliotekos informacija

Informacija

Teisinė forma:
savivaldybės biudžetinė įstaiga

Buveinės adresas:
Mokyklos g. 1, Gelgaudiškis, LT-71427, Šakių raj.

Juridinio asmens kodas:
190820419

Telefonas:
(8-345) 41 529

Elektroninis paštas:
mokykla.gelgaudiskis@gmail.com 

Pamokų laikas

  1. 800 - 845

  2. 855 - 940

  3. 950 - 1035

  4. 1055 - 1140

  5. 1200 - 1245

  6. 1255 - 1340

  7. 1350 - 1435

  8. 1445 - 1530

Projektai

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 84 svečiai ir narių nėra